materiale-legatorie.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

0724 044 080
contact@materiale-legatorie.ro

Cosul dvs. este gol

Panoul de administrare Specificatii WEBESHOP Prima pagina Prezentare magazin online
Catalog


Pentru a putea adauga produsele in cosul de cumparaturi, este necesar sa va autentificati in magazin, apasand butonul de Autentificare din dreapta sus. 

Aracet de legătorie


Bookbinding Glue - Polyvinyl acetate (PVA)


S.C. HOLCHIM SRL -Adeziv tipografic DP 25


Aracet de legatorie DP 25 - Bidon 5 kg


Este un adeziv în dispersie apoasă (emulsie) pe bază de poliacetat de vinil plastifiat.

Produsul prezintă adezivitate bună cu timp moderat de priză și cu un timp deschis lung. Este folosit în activitatea de legătorie manuală sau mecanică.


carte-scoarte-carton-forzat-tifon-capitalband-aracet de legatorie
(Extrase din cartea Manualul legătorului­ pentru școli profesionale anul II, autori, ing. M. N. Nestor, C. Radu, Editura Didactică și Pedagogică, București, 1970; imaginea ilustrativă este editată și adăugată de noi, Maria Paper SRL):


Încleierea blocului de carte. Forzațul se aplică atât manual cât și mecanic, la începutul și la sfârșitul blocului de carte, în felul următor: marginea din exterior a forzațului (în partea dinspre cotor sau îndoitură) se unge cu adeziv din amidon fiert sau cu soluție mai diluată de Aracet AP [DP 25, la noi], pe o fâșie de aproximativ 3 mm; se aplică apoi de-a lungul muchiei cotorului blocului de carte, fără a suprapune muchia cotorului, ci forzațul trebuie retras aproximativ un milimetru înăuntru. [...]Așa cum s-a arătat mai înainte, operația de încleiere [a blocului de carte] se execută manual, pe mese de lucru, cu pensula de legătorie. Adezivii folosiți la încleiere trebuie sa fie din categoria celor care formează pelicule elastice, de exemplu Aracet AP. În acest fel cartea va păstra o bună flexibilitate și rezistență la mânuire. [...]La lipirea tifonului se folosește adeziv Aracet AP, pentru a nu distruge flexibilitatea cărții. Perioada de timp pentru ungerea întregului top de cărți este suficientă și necesară pentru ca adezivul să pătrundă și să facă priză pe suprafața cotoarelor. Apoi se aplică una câte una bucățile de tifon pe locul corespunzător de pe cotor, având grijă ca marginile laterale rămase libere să fie cât mai egale. [...]

– // –

» Aracet legatorie

spacer
  • Informatii
  • Despre noi
  • Zona clienti
  • Contact
anpc-sal

SOL
Website detinut de MARIA PAPER LEGATORIE S.R.L., CIF: RO46870643, Reg.Com: J40/18611/2022